Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Isnin, 24 Julai 2017

Food Review : Tarikan Hebat makanan Jepun Di Yuzu Japanese Restaurant, Johor !

Hai !
Syukur masihh bernyawa.




Ok, hari ni nak story tentang keenakan tarikan baru di satu restoran Jepun kat area Johor nih..
Dah lama mengidam nak makan kat kedai Jepun, now dapat try and the best part is, menunya berkaitan crab ! K E T A M !



W E L C O M E ! So cute ! Hehee~

For the first time, nampak restaurant nih, maybe kita sebagai orang Islam FIKIR,  tak boleh masuk, tapi actually, ianya HALAL ! Pekerjanya also ambil orang Melayu tau. Woww, penting tuuu !


So, apa yang HEBAT VAGANZA sangat dengan menu terbaru mereka??

HAAAAAAAAAAA, it is all about these ~ 4 NEW MENU  Available for us!


Soft Shell Crab ShoyuRamen
RM 18.90


 

Soft Shell Crab
RM 19.90


 

Soft Shell Crab Don with Chawanmushi
RM 24.90



 

Soft Shell Crab Set with Chawanmushi
RM 28.90


OK, What so special ?

Yes, the crab rasa sangat lembutt, sebab segala isi dan
 tulangnya dimasak lama sehingga lembut.. sebab tulah namanya SOFT SHELL CRAB !

Agree, betul-betul lembut lahhhhh ~

So that, tak perlu sakit gigi nak gigit ketam, all can eat and safely landed inside mouth !
Hihi ~

Rasanya? Tak pedas, and rasa sweet tu ada. 

Makan dengan chawanmushi, more delicious ! 

:::::SUGGESTED okay ::::



Next, Nona ada jugak try menu lain.

Menu special lain yang ada seperti di bawah :-




Zaru Noodles (SOBA)
RM8.90

Berais and cool je bila makan ! Suka sangat this meal ! Together eat with bijan and wasabi !
Barulah rasa ngam pedasnya :) Kalau makan noodles only, it has no taste, tawar ~

Yang penting, disediakan mesti dengan tikar bamboo, comel and unik !


Sedikit info dari Google :-

Zaru Soba is cold buckwheat noodles with dipping sauce, and it is a cool summer noodle dish in Japan.Zaru means a colander or a strainer in Japanese, and cold Soba noodles are usually served on a slotted bamboo mat that lets water drip through

Siapa pernah makan? Tahu kan, ada partnernya, rasa green tea.


Teriyaki Salmon
RM 18.90

Aku tak boleh lepaskan Salmon ! Memang tasty sangat, ikannya lembut, add on with coleslaw.
Memang umppphhhhh, makan sampaii licin ! My tummy loves this ! High in protein kan~


Deep Fried Gyoza 5 pcs
RM 9.90

Gyoza means dumpling. Ini pun sedap, Sangat sedap once masuk dalam mulut.
Rasa-rasa ayam, and lembut betul isinya. NGAP satu kali, pasti nak lagi !

 

Ebi Fried Tempura




And the last one..................



Edamame 
RM 4.90

Ok, apa ni? Pernah masak kat dapur takk? hehe~
Ini dikira macam appetizer, kalau orang Melayu, settle take heavy food, then makan ice cream la..nguyah kepek la..and lelain...kan~

But this time, we try this Edamame.

Info dari Wikipedia :-

Edamame, or edamame bean, is a preparation of immature soybeans in the pod, found in cuisines with origins from East Asia. The pods are boiled or steamed and served with salt.

Rasanya tak tahu nak describe, tapi boleh tahan laa,  tak manis pon.
Well, yang nih, nona tak makan banyak sangat. Ada yang memang suka gigit kacang ni.

Semua meals, i drink with 100 Plus.. To maintain cool pH Body, haha~


Ok, all are done ! Nyummmmm 1000X

As conclusion, I love all the foods here,  especially Soft Shell Crab , and Zaru Noodles,

YES, YES !
 I would like to suggest to my friend or family to come here, taste the good meal available for lovely customer ~ chiaaaa ~

While eating, you can enjoy with the Wi-FI, dont worry ya !
Eat till full and satisfied ! Weeehuuuuuuuuuuuu~


Green tea, cold, warm, and hot water is free served.
I love this too ~ Remind to take care of your health !


CROWDED kan..haaa... POPULAR lah this place ! Heheh~



Some of us.  Support Yuzu Japanese Restaurant !


YUZU JAPANESE RESTAURANT 

Always give the best service for customer !



Where is it?




Yuzu Japanese Restaurant

No 27, Jalan Mount Austin Height 8/4,
Taman Mount Austin Height 81100,
Johor Bahru,
Malaysia

Facebook : HERE 



Thanks Yuzu Japanese Restaurant !

5 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

memang terbaik...

~ Kisahsidairy~

Mas Zull berkata...

assalamualaikum nona...sedap kn mkn kat sni...
** Mama Maszull

Siti Yang Menaip berkata...

ya rabbi dugaan apakah ini.. hahaha pantang ni makanan2 jepun dapnyeee..

yanie yusuf berkata...

suka jugak dengan makanan jepun tapi ada yang makanan sejuk tu meman yanie tak leh nak masuk hihih.

yanieyusuf.com

Yu Yan berkata...

glad that you like that zaru noodle =)
this is one of my favourite dishes too .

i am blogger - kim