Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Sabtu, 24 Jun 2017

Safely Arrived

Assalamualaikum 🙌

Syukur dah selamat sampai kampung nenekku 😍😍

Anda smua cmne ??

Esok kita cte makeup2.
Gambar tu..gmbr before balik kampung... Aq bg hadiah bag tuhhh kat adik aku sempena besday...Puasss make up 😂 Nasib elok lagi setelah hampir sebulan..hehehe...

Okbaiii... Hati hati walau di mana anda berada  💘

Jumaat, 23 Jun 2017

Jangan lupa solat tau !!!!!!

Assalamualaikum. Hai !

Nih memang reminder setiap tahun pon bila raya menjelma.

Sebab ada orang tertinggal solat tiap kali pon penat beraya, atau memang tglkan solat kerana BUSY beraya.  Ok, nak senang.... Bagi yang raya jauhhh gila dari tempat tinggal, iaitu TIDAK KURANG dari 2 marhalah, 89km, dah boleh start lakukan solat  nih, RUGI RAYA TAPI TAK SOLAT~

 Walau apa pon, solatlah kita ya ~

Yg penting, niat musafir bila nak gerak dari rumah tuuu..okay :)

Nah, mari lakukan solat jamak serta qasar.


Image result for solat qasar
Image result for solat jamak  

Cara dan syarat yang banyak lagiiiiiii? Boleh rujuk SINI


Image result for solat qasar





Khamis, 22 Jun 2017

Persiapan Balik Kampung Beraya

Asalamualaikum, hai !

Syukur masihhh bernyawa :)

Ok, entri hari nih paling aku suka~ Theme : Travelling Back Home.....

But for me, Travelling Balik kampung..ooooooooooo.... balik kampung..........

Balik mana? Persiapan balik kampung macam mana??

Hihi, This year, we are coming back to :-


Related image


InshaALLAH.... moga dipermudahh dan selamat pergi balik ke Batu Pahat, Johor. Kampung nenda tercinta.. Who's Johorean ? Or has sedara mara, kaum kerabat kat area nun sana jugak? SEP TANGAN !

So, Nona punya checklist is done ! Tak sebanyak macam emak punya... haha~

I will bring all this thing to my village !


 

Last year tak bawak kad touch n go, tapi nasibb baikkkk ada IC... tak perlulah tengah lapar puasa nak ke office tepi tuh, cukup top up ic yang memang sedia ada RM 10 kat dalam..hehe~

Ok, apa yang actually aku teringin nak beli kat Lazada untuk dibawa ke kampung??  Haaaaaaaaa..., this things ! Ushar jap !




Ok, yang ini nampak safety kalau nak guna. Tengok specs and review is found okay. No kutuk on this thing. So, i decided nak try beli yang nih :) 

#safety
#raya


NEXT :-



Am I need this?? Yes it is. 
Selalunya im using only a plastic to put all the toilet things.. Lorhh~
But this year, I wanna change, nampak lah terjaga sikit barang tuh, huhu ~

Kalau kat kampung, sabun adakalanya tak cukup pon. Ramai kan, So need this and can share with my family too :) Nampak sweet sangat bawakk balik bag pinkk, hahahaha~

#clean
#pink

And the last one, I need this ~


3. Blue Eagle De-luxe Steering Wheel Lock  


Balik kampung berhari hari kan ~

So, kita tak sure jugak, nak raya raya nih, ada orang nak duit lebihh, kan ~
So, nak kena bawak satu ke kampung ..

#selamat
#sayangkereta


Done this last entryy for Lazada Contest .. Anyone nak join yang last nih pon boleh tau..

Mana tahu rezeki.. huhu~

OK. 

Let me shout what is going now  !!

============================

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale



 (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from 


May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!




Siapa nak join contest nih, jommmlah...hadiah dari Lazada best best tau !

Cuba klik BANNER


WANT TO SHOPPING?? Hurry Up Click :::


==========================================================

Boleh baca entri Lazada Raya Nona sepanjang Contest berlangsung ::-




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI LAZADA and ALL !