Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Ahad, 20 Ogos 2017

Review Kosmetik: FAME Lip Matte Ringan yang Ngam !

Hai hai ! Syukur masih bernyawa.

Peminat Lipstick ?? Well, Nona memang tak suka sangat nak letak lipstick kat bibir nih, sebab akan rasa tebal, and nak cabut cabut je bibir kuuu. Tak caya, tanya member member aku yang kenal. Mak aku pakai lipstick, aku tak rasa nak pon, sebab dah tahu tak kena dengan jiwa

Tapi one day, member bagitau, lip matte, strukturnya agak ringan compare dengan lipstick. So I have to try ! Yela, gi uma kahwin, gi raya..teringin gak melawa.. nampak sweet 17. lol.

Sekarang Nona perkenalkan, Fame Matte Lip Cream  ! Siapa guna? Kita GENG ya

Betul-betul menyerlahkan wajah dengan code-code warnanya yang menawan ! Nak pilih pun jadi susah sebab semuanya cantikk belaka ! Cuba ushar bebetul sekarang.... Confirm korang terpesona macam aku jugakkk !



 


Candy, Nude, Desire, Party, Fuschia, Gossip, Violet, Wild and Rusty.

Kalau rasa, tak nak menyerlah, tapi tak nak nampak pucat, boleh try Nude colour.
Kalau rasa nak tambah semangat dan keyakinan diri, lepastu seksi, ha..boleh try Desire.

Kalau nak nampak lebih feminin, boleh try code Party or Gossip

Kalau nak nampak manis dan bergaya, but gilakan Pink, silalah try Fuschia
Kalau nak yang sweet, and lembut, pilihlah Candy or Violet.








Ciri-ciri yang dimiliki Lip Matte nih ialah :-

1. Pelbagai colour yang sangat menarik!
2. Tahan lama
3. Tidak mengeringkan bibir
4. Mudah untuk dipakai
5. Tak melekit dan rasa ringan je di bibir
6. Mesra solat, kerana ianya mudah dibersihkan.
7. Ada Kelulusan KKM
8. Harga mampu milik, just RM29 dah mengubah seri wajah.

Semua kenyataan di atas, Nona setuju sangat. Kalau sebelum ni, agak benci pakai lipstick, tapi nak bibir berkaler-kaler jugakkk..... So I choose this matte, kerana ciri-ciri yang ada padanya.

Pernah pakai matte lain jenis.... agak melekitt even mudah untuk dipakai...Tak selesa di situ.

Trust me, untuk bergaya, dan meningkatkan self confidence, u need lip mate macam nih :)



Tak kira, bibir munggil ke..nipis ke.... sesapa pon boleh try...bibir selalu keringg? ewahhh, elok sangat dahh, guna Fame nihhh ~

OppS !

Nona guna code apa? Ok, Nona guna code Violet tau ! Not very highlight, and sesuai dengan mood Nona .. Bawak gi kerja, tak menyerlah sangat, tapi niat nak nampak muka bermaya... so, guna ni, memang menjadikkk !



Gambar first, is one of my team matte, sama colour, Violet awokkk.... hehehe.... single lagiii... Uiii, promote jap ah !


Kalau rasa bosan guna satu, boleh try campur kan warna..... confirm lebih da bomb gituu !

Atau you can  do like this??


Try put all colours, and wowww! 
Aura Mengghairahkan, nampak bermaya......sweet...or rasa lebih elegant pasti wujud ~

Masuk gambar je, menyerlah ..kerlasss youuuu !

Alaaa, pengantin pun pilih Fame tau !



So, dari siapa Nona dapatkan Fame Lip Matte yang hot nihhh??!!

Sini, namanya Sis Ziera, one of trusted agent FAME !!!!!!!! 

Phone Number : 016-774 4457

COD pon dibuat, sekitar Pasir Gudang, Masai, Seri Alam.




Choose Yours !



#nonareview
#nonaguna
#confidence
#lipmatte
#munggil




Rabu, 16 Ogos 2017

Bajet-bajet Shopping at Chilindo !

Assalamualaikum, hai !

Nona dah selamat membeli belah barang di Chilindo.

Perghhhhh ! Beli sebab nak tambah entri kat blog? Ko ghaserrr? ahahhaa~

Aku saja nak berpengalaman sendiri, membeli di Chilindo, sebab menggunakan konsep BID BARANG.

Means ada rasa happy bila menang harga yang kita nak tu... konpem harga lagi down dari aku tengok kat luar............. and kualiti pon, xoxo je.but still can use. Use mcm mana? Nanti aku bagitahu.



Then yang bengang tu, akan ada manusia-manusia nama macam dari Thailand yang senitiasa wujud, muncul kacau kat  barang yg aku bid, dia mestii ado !

Giler stresss, ahahahahah~ Asyik sailang bid orang jah ! Lepuk kang ! Haaaa~

So, mari tengok barang apa aku dah selamat bid tuhhh~

 

RM 4.40
Alat urut sokongan belakang

Letak kat kerusi tempat kerja ! Huhuu ~ Bolehlah tahan.... sandar2 time sakit belakang..

Ada yg cakap, jumpa kat kedai rm 2?? Ye meyh? Ok, x survey kedai rm 2 sini..kih3~

 
RM 5
Cincin Jam Tangan : Permata Biru

Apesal nama jam tangan pulakkk??
Haaaaaaaaaaa.............., ini cincin bukan sebarang cincin, ini cincin 2 in 1 der.

SEE............

 

Actually pilih kaler pink, bid2, asyik lebih rm 5, malas ah nak bid lagii..then dapat yg ni plak.
Apa lagi....rembat habissss !

Jam nya berfungsi, ulang suara..jam dalam berfungsi..syukurlah..bukan pakai jam selalu pon...

Untuk bergaya jap2, bolehla...jadik cincin !


 

RM 3.20
Monopod

Actually, selfie stick...tapi aku memang dah target, wire tu bila pasang kat hp, mesti x function...
So, niat memang nak monopod je,  maka rajin jugaklah aku bid....

Harga kat luar, RM 5-8 lagi..kalau monopod biasa.... Kannnn ?


 
RM 5.50
Pemain MP3 - Pink

Ok, yang ni, aku belom masuk memory Card letak laguu, bagaimanapun, charger, and lelain, boleh guna.
Nanti dah try, i share ye !




Speaker Bulat- Hitam
RM 13.50.

Not sure harga kat luar, but i rasa..murah sikit lagi kan kat Chilindo.
Try guna wire usb nya, kat PC company, memang bunyik... member yang laki siap perghhhh, ok jugak eh, NOT BAD... (mesti nak cite kat member dia lettew)

Btw,
 Try cucuk kat hp, guna wire lagi satu, hujungnya mcm wire tuk headphone.... tuppppp, Cannot...xdak bunyik der !

HAHA, 

==============

Well,

NICE SHOPPING EH !

========================


Aku guna COD je, sebab nak online banking, bank yang aku nak tuh, takde~

Time beli tu, OCBC je adaa.


Delivery tak lambat sangat pon, sesuai, ngam ngam masa gaji tuhlah Nija Van sampaiiii!!
Hehehe~
 27hb last bid, and terus  order, dapatnya 31 hb. OK la kan??


THANKS CHILINDO !

NICE SHOPPING AT YOUR PLACE !

#sayatakdemandsangat

Jomlah singgah ----> Chilindo 


Ahad, 13 Ogos 2017

Hargai Yang Tersayang Dengan Printcious

Printcious. Who is Printcious? Pernah nampak lalu kat Wall Facebook ? Huhu ~

Ok, Printcious is one of medium di mana kita mengedit sendiri barangan pilihan kita, kemudian Printcious berkhidmat mencetak gambar atau tulisan ke atas barangan yang dipilih di dalam website ni. This we called as 'Personalized Gifts'. Or in Malay, 'Hadiah Peribadi'.


 


Printcious memudahkan customer dalam memilih dan memberi hadiah yang cantik, comel serta berguna sempena sesuatu sambutan special, seperti  Anniversary, Birthday, Mother's Day, Teachers Day, or Wedding Gift. DIY Sendiri all the presents tu !
 

Printcious actually memberi peluang untuk kita meluahkan rasa melalui produknya yang sudah tersedia dan sesuai untuk pelbagai keadaan atau sambutan. 

Nak bagi gift to diri sendiri? For tujuan mendeko? Kenangan sendiri? Ok jugak tuuuuu.


The best part is..yess, hadiah tu nanti, kita create, memang dari hati ke hati lahhh... 
Itu Paling penting!

Sesuai dengan tagline Printcious : “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Cuba bayangkan, korang dah lama gaduh dengan BFF korang, then hantar bantal, ada tulisan,

"Sorry BFF, aku sayang hang tau ! "

Apa yang dia akan rasa agaknya ? Surprise? 
And mula cool down nak maafkan kita yang bersalah ni?


CREATE YOUR OWN ! !

Bukak je website Printcious ni... terus macam.....Wow, nak jugakkk.........Macam-macam boleh dibuat.. Tinggal nak pilih, klik and mulakan edit sepenuh hati....hehe~

T-shirt, untuk OOTD bersama, 
Mug, digunakan hari-hari agar lebih bersemangat untuk hidup,
Ceramic, dapat mencantikkan dekorasi,
Cushion, jadi kenangan, buat orang lain tersenyum melihat
Canvas, menambah motivasi diri
Magic mug, yang dapat menceriakan hari, kan MAGIC !
Puzzle, lebih mengeratkan hubungan,
Pillow, sebelum and bangun tidur pun masih happy.


  So, apa pilihanmu? Editlah mengikut suka hati.

Let's Nona bagi example, how simple to create your own creativity !

1. Buat pilihan kita,  sama ada cushion? T-shirt? Or else?

Hah , Nona choose cushion, see... cecantik gambar, jelas tau, takda pecah-pecah pon !



2. Klik 'Create Now'


 

Tuh, pilih colour cushion kat bawah tu~

 
Time ni, nak type ayat boleh, nak masukkan gambar pon bolehhh ..

 

Letaklah nak ayat apa,
Ingat, ayat dari hati tau !

Ok, dah nampak macam mana nanti cushion tu?

Klik 'Add To Cart'


 


Akan keluar seperti ini...
All the price terpapar, no hidden charges !! Bagus ! hehe~

See, ada Promo Code lah ! Haaaaaaaa, apply segera ! Winkk3 ~

Next, continue shopping lah ! And waiting barang sampaiii ~


For HER? Haaa, guys, time nihla lelaki boleh tunjuk gentleman kan ! Kasih sayang dan hubungan boleh menjadi lebih erat dengan adanya personalized gifts nih ~

Tahu tak, Printcious ada buat penambahan item, untuk dihadiahkan kepada wanita anda.

Sama ada ibu, isteri, adik perempuan, kekasih, member baik.... barang barang seperti T-shirt, mug, canvas, and macam di bawah ni pon available special for woman !


 


Letaklah gambar berdua dengan wife, or ayat yang sweet for her... Confirm, malam nanti, u nak makan apa, I masakk ! Hehehe~

Untuk emak, emak pon boleh selalu peluk bantal yang kita D.I.Y sendiri, mesti mom suka kan !


For HIM? Yuhuuuu, this is it !
Show your father, husband, brother or beloved one, that you care about him dengan cara, berikan something stuff yang memberi inspirasi dan memori manis to him.

Cuba imagine, korang letak gambar masa kecik kecik kat mug atau t-shirt, mesti ayah boleh keluar air mata wehhh.... Sebab kenangan tu, kita mainkan semula melalui produk dari Printcious ni.


Then, nak bagi mak ayah pasang puzzle pon okayy jugak, lepas pasang pasang puzzle, 
Frame kan gambar tuu, mesti happy babe !


Berbaloi ke D.I.Y gift dengan Printcious nih?


1. Yes, sebab hadiahnya kita edit, mengikut citarasa sendiri atau citarasa orang yang kita nak bagi hadiah tu.

2. Yes, hadiah seperti nih sangat berharga, sebab boleh letak gambar dan ayat yang betul-betul dari hati ke hati.

3. Yes, D.I.Y hadiah, akan membuat ibu, bapa, saudara, kawan-kawan terasa dirinya dihargai serta always disayangi. Sudah tentu sesuai dengan semua golongan tau.



4. Yes, personalized gift nih not only cute or beautiful, but also useful ! Boleh guna untuk bawak gi jogging, minum air, buat tidur, dekorasi, dan games ! Hehehe~ Unik sungguh !

5. Yes, sebab gift ini akan selalu membuat orang yang diberi hadiah ni, rindu kat kita, and suka bersama kita.

6. Yes, menceriakan hari, dan menggembirakan hati.

7. Yes, sebab cara nak edit tersangatlah mudah dan easy going.

8. Yes, sebab harganya berbaloi, tidak begitu mahal. Student pun boleh try.



9. Yes, sebab trusted seller ! Trusted company ! Tak kena tipu, servis baikkkk punya !

10. Yes, sebab once kita order, ada banyak lagi promo akan datang and customer review puas hati !


As a conclusion, Printcious membuatkan person yang kita sayang, tersenyum penuh makna dengan 'Personalized Gift' yang kita berikan.

=============================================


Okayyyyy, siapa pernah order, and D.I.Y sendiri hadiah kat sini ?  Sini lah share experience sama.

Tak rugi try D.I.Y Hadiah dengan Printicious nih tau !


Semoga Printcious lebih maju dan success menjadi company yang dikenali ramai serta dihormati !




XOXO,
Nona