Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
JULY 2017 !!

Khamis, 27 Julai 2017

DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS

DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS. Salam. Ada peminat kucing di sini? Nona tak obses sangat, sebab dari kecik, berani tengok, sentuh tak berani sangat.

Entri kali ini Nona nak tolong member untuk dapatkan food donation for stray cat. Sekiranya ada rakan rakan yang sudi panjangkan informasi ini, dipersilakan share di blog/FB/IG masing masing. Semoga Allah membalas jasa kalian. 

****************************************
PESANAN FOUNDER:
****************************************

Didi The Cat Charity is a small organization to help out stray cats in Malaysia. Its a platform to give a chance to cat's lovers to spread their love. We are currently based in Penang as we are helping out all the free Cat's Sanctuary here cause most of this sanctuary need help from the society.

We dont accept any money, but we are welcoming Cat's food donation . They need help with this as cat's food is very expensive and lots amount of cats here need lots of food too. We dont have any specific requirement for the cat's food, we even accept the balance of your cat's food as long as you sincere to donate! Here got hundreds of cats that will tell God how generous you are.

Any question you may call me at 016 8228854 and if you want to know more about this new organization you can go to www.didithecatcharity.blogspot.com
****************************************

Mini stationery giveaway by mirzasyazwina

Assalamualaikum !

Hai !

Nona join this !

 


Berbunga bunga hatiku bila tengok hadiahnya stationary comel comel oiii ! !


Boleh letak kat tempat kerja I, ehhehe~

Jomlah joinnnn yo ~ KLIK BANNER LELAJU !




Isnin, 24 Julai 2017

Food Review : Tarikan Hebat makanan Jepun Di Yuzu Japanese Restaurant, Johor !

Hai !
Syukur masihh bernyawa.




Ok, hari ni nak story tentang keenakan tarikan baru di satu restoran Jepun kat area Johor nih..
Dah lama mengidam nak makan kat kedai Jepun, now dapat try and the best part is, menunya berkaitan crab ! K E T A M !



For the first time, nampak restaurant nih, maybe kita sebagai orang Islam FIKIR,  tak boleh masuk, tapi actually, ianya HALAL ! Pekerjanya also ambil orang Melayu tau. Wohoo, penting tuuu !


So, apa yang HEBAT VAGANZA sangat dengan menu terbaru mereka??

HAAAAAAAAAAA, it is all about these ~ 4 NEW MENU  Available for us!


Soft Shell Crab ShoyuRamen
RM 18.90


 

Soft Shell Crab
RM 19.90


 

Soft Shell Crab Don with Chawanmushi
RM 24.90



 

Soft Shell Crab Set with Chawanmushi
RM 28.90


OK, What so special ?

Yes, the crab rasa sangat lembutt, sebab segala isi dan
 tulangnya dimasak lama sehingga lembut.. sebab tulah namanya SOFT SHELL CRAB !

Agree, betul-betul lembut lahhhhh ~

So that, tak perlu sakit gigi nak gigit ketam, all can eat and safely landed inside mouth !
Hihi ~

Rasanya? Tak pedas, and rasa sweet tu ada. 

Makan dengan chawanmushi, more delicious ! 

:::::SUGGESTED okay ::::



Next, Nona ada jugak try menu lain.

Menu special lain yang ada seperti di bawah :-




Zaru Noodles (SOBA)
RM8.90

Berais and cool je bila makan ! Suka sangat this meal ! Together eat with bijan and wasabi !
Barulah rasa ngam pedasnya :) Kalau makan noodles only, it has no taste, tawar ~

Yang penting, disediakan mesti dengan tikar bamboo, comel and unik !


Sedikit info dari Google :-

Zaru Soba is cold buckwheat noodles with dipping sauce, and it is a cool summer noodle dish in Japan.Zaru means a colander or a strainer in Japanese, and cold Soba noodles are usually served on a slotted bamboo mat that lets water drip through

Siapa pernah makan? Tahu kan, ada partnernya, rasa green tea.


Teriyaki Salmon
RM 18.90

Aku tak boleh lepaskan Salmon ! Memang tasty sangat, ikannya lembut, add on with coleslaw.
Memang umppphhhhh, makan sampaii licin ! My tummy loves this ! High in protein kan~


Deep Fried Gyoza 5 pcs
RM 9.90

Gyoza means dumpling. Ini pun sedap, Sangat sedap once masuk dalam mulut.
Rasa-rasa ayam, and lembut betul isinya. NGAP satu kali, pasti nak lagi !

 

Ebi Fried Tempura




And the last one..................



Edamame 
RM 4.90

Ok, apa ni? Pernah masak kat dapur takk? hehe~
Ini dikira macam appetizer, kalau orang Melayu, settle take heavy food, then makan ice cream la..nguyah kepek la..and lelain...kan~

But this time, we try this Edamame.

Info dari Wikipedia :-

Edamame, or edamame bean, is a preparation of immature soybeans in the pod, found in cuisines with origins from East Asia. The pods are boiled or steamed and served with salt.

Rasanya tak tahu nak describe, tapi boleh tahan laa,  tak manis pon.
Well, yang nih, nona tak makan banyak sangat. Ada yang memang suka gigit kacang ni.

Semua meals, i drink with 100 Plus.. To maintain cool pH Body, haha~


Ok, all are done ! Nyummmmm 1000X

As conclusion, I love all the foods here,  especially Soft Shell Crab , and Zaru Noodles,

YES, YES !
 I would like to suggest to my friend or family to come here, taste the good meal available for lovely customer ~ chiaaaa ~

While eating, you can enjoy with the Wi-FI, dont worry ya !
Eat till full and satisfied ! Weeehuuuuuuuuuuuu~


Green tea, cold, warm, and hot water is free served.
I love this too ~


Where is it?




Yuzu Japanese Restaurant

No 27, Jalan Mount Austin Height 8/4,
Taman Mount Austin Height 81100,
Johor Bahru,
Malaysia

Facebook : HERE 



Thanks Yuzu Japanese Restaurant !