Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
SEPTEMBER 2017 !!

Ahad, 24 September 2017

Sweet Memory Diabadikan bersama Printcious

Assalamualaikum. Syukur masih bernyawa sehingga hari ni :)

===================

Kenangan. Siapa yang dapat lupakan kenangan. Selagi hidup, memang akan selalu ada kenangan tercipta, baik suka ataupun duka.  Wujudnya kenangan itu untuk memberi pengalaman, atau pengajaran buat seseorang.

Simpan Kenangan. Ya, simpan elok-elok, apa yang kita belajar atau dapat daripadanya. Mungkin berulang tapi tetap ada bezanya..

TAPI 

Manisnya kenangan, haruslah diabadikan. Haaa, Dengan cara apa ?

Printcious ada jawapannya. Percayalahhh,  Nona dah selamat menggunakan perkhidmatan dari Printcious tau ! Memang berbaloi, sebab trusted and servis terbaik ! Ok, banyak sangat nak cerita pasal Printcious nih !

Tahu tak, Printcious adalah salah satu platform untuk kita D.I.Y sendiri barang atau hadiah mengikut design dan citarasa kita sendiri.

Macam yang pernah Nona bagitahu kat SINI 


So, Nona buat pilihan terbaik dengan mengabadikan kenangan bersama Magic Mug Printcious.

Jom tengok hasilnyaaaa !

 

Selitkan kata semangat. 
Tulisannya jelas, dan nyata. Complete, tiada huruf yang hilang.

 

Letak gambar family time pergi Safari hari tuh :)


Letak gambar parents yang disayangi.
Gambar seperti yang dihantar, jelas tanpa kepudaran melampau. 


Magic Mug tu apa?

Ha, Magic Mug sebenarnya sejenis mug yang gambar atau tulisannya hanya akan timbul apabila air panas dituang ke dalamnya.




Memang dah lama survey magic mug nih..sebab tak pernah miliki magic mug sepanjang hidup. Rasa macam special sangat, sebab gambar tuh tersimpan rapi dalam magic mug ni... Bermakna, muncul sekali sekala jika guna air panas sahaja. Kalau orang luar yang tak tahu, dia ingat mug biasa... mug colour hitam yang kosong tapi sebenarnya.............MAGIC tau !




 

Amboii, kemain happy bila minum air panas nak refresh mata, nampak pulak muka family sendiri !

FUHHH ! Semangat lain macam.... 

Triple happiness bila letak gambar kekasih hati, betul kann?



Imagine, bini merajuk sebab lelaki busy kerja tak sempat balik makan sama-sama, haaaa....hadiahkan mug nih, letak gambar kahwin ker, gambar honeymoon ker...and ayat romantis....

Confirm, confirm terpujukkkk !

Pasal delivery ?

 Ok, tak perlu risau...sebab delivery dari Ninja Van memang lajuuuuuu, berdesup......!

Cuba tengok perjalanan delivery nih :)


Yes, Nona guna voucher RM 60, dapat dari Printcious. So, just bayar postage, RM7.00 je. Untung.

Okay , tengok, 08/09 ialah tarikh order .




Pick up for delivery start on 12 hb, then tahu bila Nona dapat? Nona terima parcel pada 13/09/17  !!!!

Wow, wow !! Tak sampai seminggu, dah selamat ke tanganku..


Susu Etsumel tuhh~
==============================

Mereka yang nak stay up lewat malam siapkan assignment atau kerja??

Nak rehatkan diri setelah beberapa hari tak tido malam? 

Terasa sedih atau putus asa dengan ujian yang menimpa?

Nak pujuk kesayangan anda yang merajuk ?


Ok, dengan Printcious, keadaan yang sukar boleh diuruskan sedikit demi sedikit. Semangat dapat disalurkan melalui barang-barang D.I.Y di Printcious. Sebagai contoh, melihat tulisan atau gambar yang terletak pada barang seperti Mug, Bantal, Magnet, Kusyen atau apa sahaja, sudah tentu hati akan pulih secara perlahan, dan semangat dapat dikumpul semula. 

Sama ada cipta untuk diri sendiri, atau hadiahkannya kepada orang lain, semuanya memang terbaik dengan Printcious . 


Nona puas hati, dan nanti Nona nak buat repeat order. Oh ya! Satu lagi, Printcious memang best sebab selalu bagi Voucher Code untuk customer guna. Potongan yang berbaloii, bersama kualitinya.

Mereka ikut sama serupa seperti yang kita design. Warnanya, tulisannya, memang jelas, tak rugi pun keluar duit untuk D.I.Y barang di Printcious

Jadik, anyone yang nak jugak macam Nona, D.I.Y sendiri hadiah anda, SILA KLIK SINI 


THANK YOU PRINTCIOUS ! I LOVE IT, MY FAMILY ALSO EXCITED TO SEE THE COLOUR CHANGES OF THE MAGIC MUG!




Sabtu, 23 September 2017

Festival Hujung Medini Himpunan 3 buah negara

Assalamulaikum . Hi ...... Syukur masihh bernyawa :)


Ok, hari nii Nona nak kongsi info menarik ............. terutama buat org Johor dan peminat acara kebudayaan.

Ini adalah festival yang membuat himpunan 3 buah negara , (Malaysia, Indonesia, Singapura)


Image may contain: text 


Yes, minggu hadapan. Sila tandakan pada kalendar, buat peringatan di telefon bimbit agar tidak tertinggal aktiviti FREE macam nih. Pelbagai aktiviti akan diadakan serta persembahan yang tidak mengecewakan....................

*Ok, jom sebarkan, hehe...saja kongsi awal....Next week Nona seru lagi tau !*

Untuk pertanyaan lain, boleh hubungi : 07-221 0091

Facebook                   : Yayasan Warisan Johor



Tak sabar nak berzapinn, ewahhhh~ hehee


#jdtblogger
#johorean

Jumaat, 22 September 2017

FESKO KPYPJ2017 SEDANG BERLANGSUNG ! ! !

Hi !


Nak share something ini harii :)

 

Nak-nak orang KOTA TINGGI, JOHOR.....

Haaaaaaaaa, dekat dah tu................ joinlah ya ! Best-best nampak pertandingannya..huhu~