Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Ahad, 30 Julai 2017

Memori : Hijab Stars Tour, Johor bersama Shopee !

Hi !

Last week, 22/07/17, at 03.30 PM, Nona attend an event yang santai at Glasshouse Tearoom, Johor together with dua orang kuat JDT blogger.


~ Acah model ~


First time tahu kewujudan lokasi nih kat Johor. The best part is, ianya organized by Shopee ! Siapa tak kenal lagi dengan Shopee??

Shopee nih, one of place for online shopping. Hijab? Clothes? Bags? 
Men or women things are inside ! Click, click, macam macam jenama ada, and harga affordable jugak tau !



My maksu pernah beli and memang trusted, barang pun sampai elok jer ! Itu pentingnya, memuaskan customer.. hehe~


So, jom layan picture, apa yang Nona buat and jumpa kat sana ?  



 

YES. Doorgift once register with them. Pilih je any perisa, hehe



All the things well prepared ! Ngam !

And the influencers are both, Rafidaaaaaaaah and Sabrina Tajudin. Check out their IG ya. 




But .... sementara menunggu semua datang, kami singgah booth yang ada kat situ.



Hennah Booth, with Face and Body Painting. 

They are talented, memang banyak corak dan colour special for us. Pilih lah ikut suka.


 

Pinjam gambar dari IG JDT Blogger, sis Mia Liana. Sambil tunjuk corak inai kamiii !

3 of us.

Now..............................jom start !




Lepas siap berinai, event start with Ms Rafidaaaaaaaah share about Hijab style yang easy going and simple, betul betul ikut trend masa kini, wanita stailista gemar gaya simple ever like this !

 
This one , Ms Rafidaaaaaaaah suka style nih , dia cakaplaaa~ 
Exactly, macam yang dia pakai ~



Next, Kelas Penyolekan Kening by Sabrina Tajudin

Aduhh, nampak senang, rupanya kena ada barang-barang yang tertentu untuk lukis kening nih.

Nak kena DM IG sis untuk more details.


=========

Tahniah JDT Blogger, Sis Julia.



After sharing session, ada jawab soalan.
So, she is one of the lucky person! Dapat gift !

=======================

Ok, end sharing session, lets rest and take more pictures !


 

Orang Kuat Shopee nih uolzzzz ! ! Cute laaaa...Jealous I  tengok orang cute2 and rajin kerja..peramah..


Inilah bahagian depan tempat tu. 
Nasib aku baru balik dari rumah pengantin, tak sempat tukar outfit.

 

She is the MC on that day ! Comel jugakk !



Haaaaa, this woman, handle in face and hand painting, beautiful ladies !

Now, settle, lets makan.


Simple, cute and delicious ! I love all the foods !


So, everything goes well. Bye Glasshouse Tearoom and thanks Shopee for organizing this event yang santai ~





Ok, Silakan shopping di Shopee, Have SALES tau !










Notahati : Jemputlah saya lagii :)



2 ulasan:

Mia Liana berkata...

wahhh.. happening sangat. kak mia tak sempat nak inai kat tangan masa tu... cantik tempat ni.

Siti Rohaida Yusof berkata...

kemahin puan blog berselfie ye..mcm ala-ala princess qittew...ruginyalah tak dapat join event tu
~ Kisahsidairy~